Nadační fond Zdeňky Žádníkové, realizující nástěnné malby v nemocničních a dětských zařízeních, v srpnu a září letošního roku maloval na Pediatrické klinice Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze Krči. Po úspěšné spolupráci s Nadačním fondem Porozumění, kdy byla v loňském roce vyzdobena jednotka intenzivní a resuscitační péče tohoto oddělení, pokračovaly práce na ambulanci, v čekárnách a odběrové místnosti dětského oddělení.

Poděkování za sponzorskou spolupráci patří panu Ing. Petru Dlouhému a firmě ELEKTROTRANS a.s.,

logo_elektrotrans

která si každoročně zvolí projekt, na který přispějí částkou 100.000,- Kč. V roce 2010 mohl daru využít náš nadační fond.

Druhým sponzorem nástěnných maleb ve Fakultní Thomayerově nemocnici je firma ZEVYP a.s. pana Ing. Jiřího Nouzy.

zevyp

S herečkou Zdeňkou Žádníkovou a jejím nadačním fondem dlouhodobě spolupracuje také radní Prahy 4 a náměstek ministra zdravotnictví Mgr. Martin Plíšek. „Velmi si vážím práce nadačního fondu, se kterým dlouhodobě spolupracuji. Jako radní Prahy 4 znám prostředí Thomayerovy nemocnice, proto mě napadlo, že by zdejší Pediatrická klinika mohla být vyzdobena nástěnnými malbami. Pro děti upoutané na lůžko je velmi důležité prostředí, které je díky nadačnímu fondu a malíři Liboru Škrlíkovi zkrášleno pohádkovými bytostmi, které mají děti rády“, říká Martin Plíšek.

Velké nadšení sklízí nová výzdoba i u personálu kliniky. „V tomto krásném prostředí jsou vyšetření nebo odběry pro malé pacienty méně traumatizující, což nám lékařům zjednodušuje práci“, uzavírá přednostka Pediatrické kliniky FTN doc. Hana Houšťková.

Veselé obrázky malíře Mgr. Libora Škrlíka jsou k vidění např. v Pardubické krajské nemocnici, Oblastní nemocnici Náchod a Krajské nemocnici Liberec. Mezi poslední realizované projekty paří nástěnné malby ve Fakultní nemocnici Hradec Králové a Nemocnici Znojmo. Nadační fond bude dále realizovat například nástěnné malby v hernách na nově otevírané dětské poliklinice Fakultní nemocnice v Motole, dále na jednotkách JIP a ve vstupních prostorách a v částech příjmových ambulancí této nemocnice.

 

 Mgr. Martina Štanclová, tisková mluvčí FTNsP

Fotogalerie zde.